voer

Visvoer en aassoorten zijn er velen, maar wat moet je hebben?

Allereerst moeten jullie weten dat je in elke hengelsportwinkel

kant en klare fabrieks voertjes krijgt. Vaak kosten deze meer alleen door de

naam die erop staat.

Zelf een voertje maken is zeker zo leuk en je weet ook nog eens wat er allemaal in zit.

En als je het zelf doet maken is het ook nog minder duur.

Waar je de meelsoorten allemaal kunt krijgen vertel ik je bij deze.

Bij Hengelsportcentale Limburg in Roermond, Hengelsport De Snoek in Ophoven Belgie t.o de 7 ambachten.

Hegelsport Kuijpers in Ittervoort en bij de Boerenbond Custers in Dieteren.

Bij de laatste 2 winkels is het assortiment van de meelsoorten het grootst en het goedkoopste.



Hoe maak ik zelf een simpel voertje?



Voornvoer Voornvoer

2 deeltjes bruin broodmeel 2 deeltjes bruin broodmeel

1 deltje maismeel 1 deeltje maismeel

1/2 deeltje beschuitmeel 1 deeltje koekjes meel

1/2 deeltje koekjesmeel 1/2 deeltje maisbloem

1 kopje donkere notenmeel 1 lepel coriander





Voornvoer

1/3 pak sensas voorn

1 deeltje bruin broodmeel

1 deel wafelmeel



Brasemvoer

2 deeltjes bruin broodmeel

1 deeltje wit broodmeel

1 zoete mais

1 deeltje koekjes of wafelmeel

1 deeltje donkere notenmeel







Voeg bij voornvoer 1/2 kopje gemalen hennep en 1/2 kopje rode milletzaad toe.

Los dit in warm water op en maak hier het voer mee aan.

Voeg op stromend water leemaarde toe om te verzwaren

Voeg voor brasem een kop gemalen hennep toe en 1/2 kop lijnzaadmeel.



Aassoorten.

voor het vissen op voorn of andere kleinere vis worden de volgende aassoorten gebruikt:

grote en kleine maden, muggenlarven, casters ( madenpoppen ) mestpiertjes, hennep, tarwe, deeg.

Advies: gebruik pinkies ( kleine maden ) zoveel mogelijk voor het vissen en voeren.

Vaak samen met casters of rubiver ( dit is een kleine tube met een soort plak ) verkrijgbaar in de hengelsportwinkel.



Aas voor de Brasem: maden groot en klein, grote en kleine wormen, muggenlarven, casters, mais, tarwe, pellets en boillies. Probeer vaker eens meerdere aassoorten aan de haak te doen.