Losse voerbestanddelen

Als ik spreek over zelf samenstellen dan heb ik het over enkelvoudige producten en niet over een pak bio mix en sprint. En, geen 35 dingen door elkaar mengen, bij mij bestaat mijn voer meestal uit 3tot5 enkelvoudige producten naargelang welke visserij ik doe. En ja chapelure is enkelvoudig product maar of je die nu koopt of zelf maalt het blijft chapelure hé en ja ik heb die gratis bij de bakker, lekker vers.
Mischien word je van onderstaande wat wijzer.
Alvast succes met het zelf samenstellen keuze genoeg.

Arachide wit
Dit witte aardotenmeel is zeer rijk aan olie. De structuur is vrij grof en uitstekend te gebruiken in een boilie mix. Max 10 tot 20% per kg voer.
Arachide gegrilleerd
Zelfde bestanddeel als de arachide wit alleen arachide gerilleerd is geroosterd. Max 10 tot 20% per kg voer.
Arachide bruin
De pindanootjes worden gebrand waarna de olie grotendeels verwijderd wordt. Het wordt gebruikt voor zowel bodem- als oppervlaktevisserij. Max 20 tot 30% per kg voer.
Aardappelvlokken
Aardappelvlokken zijn gemaakt van gedroogde en gewalste aardappelen. Het heeft een licht klevende werking en is vetter dan bloem. De vlokken nemen water op en gaan boven het voer zweven. De kleur (zwakgeel) is bepalend voor de kwaliteit. Max. 10% per kg voer
Beschuitmeel licht
Beschuitmeel is gemaakt van gebroken, gemalen beschuit Deze variant is minder lang gebakken dan beschuit donker en heeft ook minder volume. Max 20 tot 30% per kg voer.
Beschuitmeel donker
Beschuitmeel is gemaakt van gebroken, gemalen beschuit. Is het donkerder van kleur, dan is het afkomstig te lang gebakken beschuiten. Het donkere beschuitmeel ruikt sterker en heeft meer volume. Max 30 tot 40% per kg voer.
Bloedmeel zuiver
Bloedmeel is een zuiver, donkerrood meel. Is de kleur donkerder (naar zwart toe) dan bevat bloedmeel veel onzuiverheden. Mag slechts in kleine hoeveelheden door het lokaas vermengd worden, omdat het zich snel in het water verspreid. Het beste te gebruiken in de winter.
Broodmeel gewoon
Broden worden eerst langzaam gedroogd en daarna vermalen. Dit is een echte binder en wordt gebruikt als basis product max 50% per kg voer.
Broodmeel Duits
Dit zwaardere broodmeel wordt veel gebruikt om het voer te verzwaren. Max 50% per kg voer.
Broodmeel bruin
Een broodmeel wat een mooie donkere kleur heeft. Uitermate geschikt om het voer donkerde te maken. Max 50% per kg voer.
Broodmeel mvm kk
Grof gemalen en wit van kleur. Een heel mooi product om te gebruiken op stromend water. Goede bindkracht. max 50% per kg voer.
Baby corn korrels
Maiskorrels die door het extrudeer proces goed ontsloten worden en hierdoor goed verteerbaar zijn. Het resultaat is een mooie brok. Goed voor bodemvisserij.
Biscuit zuiver
Biscuitmeel is gemaakt van gemalen ijscowafels, in de handel bekend onder de naam Galette. Biscuitmeel is licht, heeft een sterke geur en een klevende werking. Neemt moeilijk vocht op en wanneer er te veel van wordt gebruikt zal het lokaas te licht worden. Op stilstaand water mag iets meer gebruikt worden dan op stromend water. Max 20% per kg voer.
Bisquit choco
Zelfde product alleen dan met een chocolade smaak.
Collant de enige echte
Collant is een vermalen paardenbrok. Het bevat een hoog percentage aan eiwitten. Het is sterk klevend en heeft een zeer welruikend aroma. Niet geschikt voor een licht voertje.
Copra melasse
Copra word gemaakt van de vrucht van de palmboom. Copra wordt geplet en zo ontdaan van olie. De copra is gezoet met suikerstroop en daardoor ook donkerbruin van kleur. Deze plakkerige zoete substantie, die bovendien vaak vettig is, vormt een goede binder en door de zoete smaakt lokt het vooral grote vissen. Max 20% per kg voer.
Druivensuiker
Druivensuiker is een ingrediënt dat puur dient om het voer zoeter te maken. Max 5% per kg voer.
Garnalenmeel
Garnalenmeel is vrij licht van gewicht. Het is een smaakmaker en verspreidt een indringende visgeur. Max 10 tot 20% per kg voer.
Griesmeel KK
Dit is een grof gemalen graansoort. Het wordt voornamelijk gebruikt als bindmiddel en is goed te verwerken in kokende vloeistoffen. Max 15% per kg voer.
Kokosmeel licht
Kokosmeel wat heel licht van kleur is en neemt meer vocht op dan de gewone kokosmeel. Max 20% per kg voer.
Kokosmeel donker
Kokosmeel is gemaakt van gemalen kokosnoot, overblijvend na de oliebereiding. Het heeft een zeer sterke geur en neemt geen vocht op. Geschikt voor stilstaand en niet te diep water. Max 20% per kg voer.
Koekjes gewoon
Dit meel wordt gemaakt van verschillende soorten koekjes. Koekjesmeel is over het algemeen vrij zoet en vet. Het is daarom een prima smaakmaker en binder. Max 20% per kg voer.
Koekjes vanille
Als boven, maar met een vanillesmaakstof. Het geeft een nog indringendere geur aan het voer. Max 20% per kg voer.
Koekjes/speculaas
Koekjes met een lekkere kruidige speculaas geur. Max 15% per kg voer.
Leemaarde
Ook wel Löss genoemd. Leem kunnen voor twee dingen gebruikt worden: het zwaarder maken van het voer en het schraler maken van het voer. Max 70% per kg voer.
Klei droog
Wordt gebruikt om een wolk te creëren in het water en om ver de vase los mee te maken. Max 20% per kg voer.
Maiskiemkoek t.t.x.
Nadat de kiemen van de maïs zijn gekookt En de cataracten van olie zijn uitgehaald wordt die geroosterd een hele sterke geur. Max 10 tot 20% per kg voer.
Maiskiekkoekmeel t.t.x.
Het zelfde product alleen dan fijn gemalen. Max 10 tot 20% per kg voer.
Maismeel zoet grof
Goed te gebruiken in stromend water, goede bindkracht. Max 20% per kg voer.
Maïsmeel geel
Maïsmeel is het meel van de volledig vermaalde maïskorrels. Het wordt gebruikt om het voer te verzwaren en het voer zoet te maken. Max 15 tot 30% per kg voer
Maismeel zoet/bc collant
Dit is gemalen Babycorn. Max 15 tot 30% per kg voer.
Maïs gegrild Frans
Gegrilleerd maïsmeel van Franse maïs. Het heeft een lekkere geur. Een binder en een smaakmaker. Max 20% per kg voer.
Maïs gegrild Hollands
Maïsmeel van Hollandse maïs, ook gegrilleerd. Het is een echte binder. Max 10 tot 25% per kg voer.
Maïsgluten voermeel
Maïsgluten komen vrij na het onttrekken van de kiem en het zetmeel uit de maïskorrel. Ze zijn geelbruin of bruin van kleur en hebben een sterk klevende werking en zullen het voer verzwaren. Max 20% per kg voer.
Notenmeel donker
Notenmeel is gemaakt van vermalen schilfers van kokosnoot. Heeft een hoger vetgehalte dan kokosmeel en de geur is ook veel scherper dan die van kokosmeel. Het is geschikt voor diep stromend water. Max 20% per kg voer.
Peperkoekmeel
Dit meel wordt gemaakt van ontbijtkoek. De koek wordt gedroogd en daarna gemalen. Het is een goede binder en een goede smaakmaker. Het meel is vrij grof van structuur. Max 20% per kg voer.
Prairie gold/maisgluten
Een maïsproduct met een hoog eiwitgehalte. Is een goede binder en vrij geel van kleur. Max 10 tot 20% per kg voer.
Polenta
Polenta is de versneden maïskorrel. De binnenkant van de korrel (zetmeelgedeelte) valt eerst uit elkaar en wordt afgezeefd. De kleur van polenta is afhankelijk van de soort maïs (geel/oranje/wit). Max 10 tot 20% per kg voer
Grove polenta is voor diep, stromend water. Max 10 tot 20% per kg voer.
Italiaanse polenta is een fijne korrel en is geschikt voor ondiep, stilstaand of langzaam stromend water, heeft een licht klevende werking en verzwaart het voer. Max 10 tot 20% per kg voer.
Gekookte polenta is een korrel die door verhitting met stoom een groter volume heeft gekregen, waarna de korrel opnieuw wordt gedroogd en versneden. Deze is luchtiger en kleveriger dan de gewone polenta. Het is prima geschikt voor stromend water. Max 10 tot 20% per kg voer.
Polentabloem is het meel dat in de zeven achterblijft na de laatste snijbewerking. Het heeft een wolkende werking en laat het voer snel uit elkaar vallen. Max 10 tot 20% per kg voer.
Maïsbloem/polentabloem
Dit zijn twee dezelfde producten. Maïsbloem is veel fijner van structuur dan maïsmeel en is een echte binder. Max 15% per kg voer.
Paneermeel blanPaneermeel geel + ei
Neemt minder water op dan broodmeel en werkt iets meer klevend. Paneermeel doet lokaas sneller uiteenvallen dan broodmeel. Paneermeel is lichter dan broodmeel, maar zwaarder dan beschuitmeel. Max 20 tot 40% per kg voer.
Paneermeel rood
Paneermeel dat met rode paprika is gekleurd.max 20 tot 40% per kg voer.
Paneermeel rood +ei grof
Dit is hetzelfde product als paneermail rood. Het is echter wat grover van structuur. Max 20 tot 40% per kg voer.
Paneermeel geel
Paneermeel dat met eigeel gekleurd is. Max 20 tot 40% per kg voer.
Dit wordt ook wel eicakemeel genoemd. Het is vrij grof van structuur. Er is veel ei in verwerkt en nogal verzadigend. Max 20 tot 40% per kg voer.
Rijstebloem KK
Gemalen rijst, die men laat verbloemen, bevat veel zetmeel en is dus verzadigend. Doordat de bloem zeer fijn van structuur is, zal de vis er niet zo veel van opnemen. Max 10 tot 20% per kg voer.
Stroopwafelmeel
Meel uit de stroopwafelbereiding. Een perfecte smaakmaker. Bevat veel suiker (stroop).
Sojameel
Wordt verkregen door soyabonen te malen. Het is goed toepasbaar in een voornvoer (werkend).
Sojabloem ontvet
Sojabloem waar de vetten zijn uitgehaald. Het heeft een hoog eiwitgehalte. Het is geen goede binder, dus zal deze met andere binders gebruikt moeten worden.
Sojabloem vet
Sojameel dat is verbloemd (nog fijner gemaald) De vetten en olie zijn erin gelaten.
Vismeel 65% witvis
Wordt verkregen door gedroogde vis te vermalen. Vismeel heeft een eiwitgehalte van 65%. Vismeel heeft een zeer sterke geur en wordt veel gebruikt in een wintervoer. Max gebruik 10% per kg voer en goed te gebruiken in een boilie mix.
Vismeel 72% haring/sardine
Wordt verkregen door gedroogde haring en sardine te malen. Met een hoog eiwitgehalte van 72%. Het zijn echte smaakmakers. Max 10% per kg voer en max gebruik in boilie mix 30% per kg voer.
Vismeel lt 70%
Deze lt vismeel heeft een eiwitgehalte van 70%. Deze unieke geur lokt vis aan. Ook op wateren waar het moeilijk is. Max gebruik 10% per kg voer en max gebruik in een boilie mix 30% per kg voer.
Zalmmeel
Dit is een vismeel met een sterke smaak. Zalmmeel is voedzaam en vrij vet (goeie bindkracht).
Vleesmeel
Dit is hoofdzakelijk bereid van gedroogd rundvlees. Een smaakmaker en bevat veel eiwit.
Wafelmeel geel
Dit wordt hoofdzakelijk gemaakt van de softijsbekers en gele ijswafels. Max 15% per kg voer.
Wouwbloem
Wouwbloem bestaat uit graankorrels die met hete stoom worden bewerkt en daarna worden gedroogd. Hierna wordt het geheel fijngemalen. Het heeft een klevende werking. Te gebruiken in een zwaar lokaas dat niet te vlug uit elkaar mag vallen. Max 10% per kg voer.